προορισμός…γεύση!

Κρέπες με σπανάκι, τόνο και τυρί κρέμα

Κρέπες με σπανάκι, τόνο και τυρί κρέμα

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 30 mins Rest Time 30 mins Total Time 1 hr 15 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τις κρέπες

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τις κρέπες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί τα αυγά. Ανακατεύω το μείγμα με ένα πιρούνι (ή με το σύρμα) και, σταδιακά και εναλλάξ, ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω ένα λείο χυλό. Τον αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά.

  2. Ζεσταίνω ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 22 – 24 εκ., σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση από τον χυλό και με τη ράχη της κουτάλας, τον απλώνω κυκλικά ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πυθμένα του τηγανιού. Εναλλακτικά, μόλις ρίξω τον χυλό ανασηκώνω ελαφρά το τηγάνι από τη λαβή του και το κινώ κυκλικά ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.

  3. Ψήνω το χυλό για 1 – 1½ λεπτό, μέχρι η κάτω πλευρά του να στερεοποιηθεί και να ροδίσει απαλά. Συνήθως στο διάστημα αυτό έχει στερεοποιηθεί και η επάνω πλευρά της κρέπας, χωρίς να ροδίσει. Την γυρίζω εύκολα με μια σπάτουλα για να ροδίσει και η επάνω πλευρά, αλλιώς την αφήνω ώς έχει. Βγάζω την ψημένη κρέπα και την βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο. Με τον ίδιο τρόπο ψήνω και τον υπόλοιπο χυλό, φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο 6 – 8 κρέπες (ανάλογα με τη διάμετρο του τηγανιού που χρησιμοποιώ).

Για τη γέμιση

  1. Σε μια χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και το πράσο και σοτάρω μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω λίγο λίγο το σπανάκι και ανακατεύω μέχρι να πέσει ο όγκος του. Αφήνω να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τον άνιθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά.

  2. Τέλος, προσθέτω τον τόνο και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά και μοιράζω το μείγμα της γέμισης στο κέντρο κάθε κρέπας και τυλίγω σε ρολό.

  3. Αν δεν τις καταναλώσω αμέσως, τυλίγω τις κρέπες με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο.
    Αν θέλω να τις σερβίρω σαν μεζεδάκι, αφαιρώ τη μεμβράνη και κόβω σε ρολάκια.

Keywords: κρεπες σπανακι

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Yummy