προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 30 λεπτά. Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά. Στρώνω μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα φούρνου ή σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.

  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το εργαλείο «μαντολίνο», κόβω τα κολοκύθια κατά μήκος σε λεπτές φέτες, πάχους 1/2 εκ. Τις αλείφω και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνω και τις αραδιάζω στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη. Τις ψήνω για 15 - 20 λεπτά, γυρίζοντας τις μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Τις αφήνω να κρυώσουν και τυλίγω την καθεμία σε σφικτό ρολάκι. Βάζω  τα ρολάκια σε ένα μέτριο γυάλινο βάζο, όρθια ή ξαπλωμένα, γεμίζοντάς το σχεδόν μέχρι επάνω. Συμπληρώνω με ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα τη σκελίδα σκόρδου. Βάζω προσεκτικά και το βασιλικό ή τα κλαδάκια θυμαριού ή ρίγανης, καθώς και την καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά).

  4. Κλείνω καλά το βαζάκι και το βάζω στο ψυγείο. Εκεί διατηρούνται για 1 μήνα. Κάθε φορά που θέλω να σερβίρω, βγάζω όσα ρολάκια χρειάζομαι και τα αφήνω για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, για να ξεπαγώσει το λάδι τους.

Keywords: κολοκυθακια στο λαδι με βασιλικο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση