προορισμός…γεύση!

Αγαπημένη πίτα που την φτιάχνω κάθε φορά στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Αν δεν σας αρέσει το σουσάμι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζάχαρη άχνη. Δεν θα χάσει τίποτα από τη γεύση της.

Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ

Prep Time 10 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 30 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τις σταφίδες και το αφήνω στην άκρη

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και το μισό χυμό πορτοκαλιού και τα δουλεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

  3. Προσθέτω την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα

  4. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, κρατάω το ποτήρι με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού επάνω από τον κάδο του μίξερ και ρίχνω μέσα στο χυμό, τη σόδα

  5. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι να διαλυθεί (η σόδα θα φουσκώσει το χυμό και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί, γι’ αυτό το τοποθετώ επάνω από τον κάδο)

  6. Ρίχνω το μίγμα στον κάδο και δουλεύω για 1-2 λεπτά με το μίξερ

  7. Αποσύρω τον κάδο, προσθέτω τα καρύδια και ανακατεύω με μια σπάτουλα

  8. Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι με τις σταφίδες και να ανακατεύω με τη σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα

  9. Αδειάζω το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 28-30 εκ

  10. (αν δεν έχω αντικολλητικό, λαδώνω με λίγο ηλιέλαιο ένα απλό) και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι

  11. Πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes