προορισμός…γεύση!

Κέικ με σπαράγγια και μοτσαρέλα

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 10 mins Δυσκολία: Beginner Cooking Temp: 180  °C Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Καθαρίζω τα σπαράγγια, κόβω τις τρυφερές άκρες τους και τις κρατάω στην άκρη. Ψιλοκόβω τα υπόλοιπα. Σε ένα τηγανάκι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν. Τα βγάζω σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω το πράσο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα μεταφέρω σε ένα μπολ.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την αφήνω στην άκρη.

  3. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

  4. Ρίχνω τα σοταρισμένα υλικά (σπαράγγια, πράσο, κρεμμυδάκια), την μοτσαρέλα, το ροζ πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  5. Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα και τοποθετώ τις κορυφούλες των σπαραγγιών στην επιφάνεια. Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Keywords: κέικ αλμυρό, μοτσαρέλα, σπαράγγια, σνακ, brunch,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *