προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

Υγρό κέικ λεμονιού με κουκουνάρι

Prep Time 30 min Cook Time 45 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση (ή ένα στρογγυλό βαθύ ταψάκι) με διάμετρο 24 εκ.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας διαρκώς σε χαμηλή ταχύτητα. Αφήνω στην άκρη 1 κουτ. σούπας ξύσμα για τη διακόσμηση και ρίχνω το υπόλοιπο στο μείγμα, μαζί με το χυμό. Ανακατεύω απαλά. Τέλος, ρίχνω τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180ºC και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά.

  4. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως επάνω σε μια καθαρή σχάρα. Το πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού που άφησα κατά μέρος και σερβίρω.

Keywords: υγρό κέικ λεμονιού με κουκουνάρι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση