προορισμός…γεύση!

Πεντανόστιμα cookies μπανάνας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους με τη γεύση τους. Η αμυγδαλόσκονη δίνει ντελικάτη υφή και έξτρα άρωμα.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

COOKIES ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Prep Time 30 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 15

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν

  3. Προσθέτω το αυγό, τη λιωμένη μπανάνα και τη βανίλια και χτυπάω λίγο ακόμα

  4. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και την αμυγδαλόσκονη, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιόμορφο και σχετικά σφικτό μείγμα

  5. Σε μια λαμαρίνα φούρνου ή σε ένα μεγάλο και σχετικά ρηχό ταψί στρώνω ένα κομμάτι λαδόκολλα

  6. Με ένα κουτάλι της σούπας βάζω κουταλιές από το μείγμα στη λαδόκολλα, πιέζοντας πολύ απαλά, για να στρογγυλέψει λίγο το μείγμα

  7. Βάζω τις κουταλιές σε απόσταση 3 εκ

  8. μεταξύ τους, για να έχουν χώρο να φουσκώσουν στο ψήσιμο

  9. Ψήνω τα cookies για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά

  10. Τα βγάζω, τα ξεκολλάω προσεκτικά από τη λαδόκολλα και τα αραδιάζω σε μια κρύα σχάρα

  11. Τα αφήνω εκεί μέχρι να κρυώσουν καλά

Keywords: cookies μπανανασ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση