προορισμός…γεύση!

Ποιο «μεθυστικές» γαρίδες δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει. Τα αρώματα από το ούζο, το μαραθόσπορο και τη φρέσκια ρίγανη είναι μοναδικά. Το πετιμέζι θα δώσει γλύκα στις ξινούτσικες ντομάτες και θα δέσει τη σάλτσα.

pinit
0 Add to Favorites

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ «ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΕΣ»

Prep Time 15 min Cook Time 10 min Rest Time 30 min Total Time 55 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Μαρινάδα: Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνω το ούζο, το μέλι, και τον μαραθόσπορο

  2. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί

  3. Ζωμός: Πλένω, σκουπίζω τις γαρίδες και τις καθαρίζω από τα κελύφη

  4. Βγάζω από τις μισές τα κεφάλια και τις υπόλοιπες τις αφήνω με το κεφάλι

  5. Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού (ή με μια οδοντογλυφίδα) τραβάω προσεκτικά και αφαιρώ το εντεράκι τους

  6. Τις βάζω στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύω με τα χέρια για να βραχούν καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου

  7. Σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα βάζω το μισό ελαιόλαδο να κάψει καλά

  8. Ρίχνω τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρω σε δυνατή φωτιά

  9. Προσθέτω περίπου 500 ml νερό και αφήνω να βράσουν μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό

  10. Ζεσταίνω ένα βαθύ αντικολλητικό γουόκ σε δυνατή φωτιά

  11. Ρίχνω την φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ και σοτάρω για 2-3 λεπτά

  12. Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ούζο και το ζωμό από τις γαρίδες

  13. Αλατοπιπερώνω και βράζω μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να δέσει

  14. Προσθέτω τη φέτα, την ρίγανη, τη σκόνη μαραθόσπορου και το μπαχάρι

  15. Ανακατεύω, προσθέτω το πετιμέζι και αποσύρω από τη φωτιά

  16. Γαρίδες: Ζεσταίνω το ελαιόλαδο της μαρινάδας σε δυνατή φωτιά

  17. Ρίχνω τις γαρίδες μαζί με την μαρινάδα και τις σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα

  18. Αποσύρω από τις φωτιά και τις σερβίρω αμέσως με την σάλτσα

author-sign