προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με πλούσια διατροφική αξία και αλλά και υπέροχη γεύση! Η γλυκοπατάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού και…

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

galette με γλυκοπατάτες, μήλο, τυρί κρέμα και δυόσμο

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 20 min Cook Time 35 min Rest Time 1 min Total Time 56 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με πλούσια διατροφική αξία και αλλά και υπέροχη γεύση! Η γλυκοπατάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού και στην πρόληψη του ορθοκολικού καρκίνου. Είναι απίστευτα πλούσια σε β-καροτένιο, μορφή της βιταμίνης Α όπου οφείλεται το πορτοκαλί της χρώμα και οι ευεργετικές ιδιότητές της για το δέρμα και τα μάτια. Από την άλλη το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, Ε, Κ ,νιασίνη, βιταμίνη Β6 ,φιλικό οξύ και χολίνη. Ταυτόχρονα, το φρέσκο τυρί κρέμα παρέχει πλουσιοπάροχα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Tέλος, ο δυόσμος περιέχει πολλές βιταμίνες (βιτ. Α, C, Β6, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη) αλλά και μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο και μαγνήσιο.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Πλένω καλά τις πατάτες και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Αλατίζω και βράζω τις πατάτες για 20 λεπτά. Τις ρίχνω σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνω να κρυώσουν ώστε να μπορώ να τις πιάσω. Τις κόβω σε λεπτές φετούλες. Πλένω το μήλο και το κόβω (μαζί με τη φλούδα) σε λεπτές φέτες. Κόβω την πιπεριά σε στρογγυλές, λεπτές ροδέλες.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Βουτυρώνω ένα ένα τα χωριάτικα φύλλα και τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα μεγάλο τσέρκι (28-30 εκ.) κόβω ένα δίσκο από τα φύλλα και τον μεταφέρω στη λαμαρίνα.

    blank
  3. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω να αφρατέψει. Αδειάζω τη μισή ποσότητα του τυριού στο δίσκο και απλώνω αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 3 εκατοστά από την περιφέρεια. Παίρνω όσα κομμάτια φύλλων έχουν περισσέψει και τα στρώνω επάνω στο τυρί. Στρώνω σε σειρά τα λαχανικά και το μήλο. Βάζω το υπόλοιπο τυρί στο κέντρο και πασπαλίζω με το δυόσμο και το σουσάμι. Ραντίζω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρω την galette ζεστή.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: galette γλυκοπατάτες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση