προορισμός…γεύση!

Φοκάτσια με ντοματίνια, ελιές και μυρωδικά
0 Add to Favorites

Φοκάτσια με ντοματίνια, ελιές και μυρωδικά

Prep Time 15 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 80 λεπ Total Time 2 ώρες Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το νερό και το μέλι και ανακατεύω. Προσθέτω πασπαλιστά την μαγιά και την αφήνω για 15 λεπτά να αρχίσει να αφρίζει. Ρίχνω όλο το αλεύρι και λίγο θαλασσινό αλάτι και ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις αναμειχθούν τα υλικά προσθέτω το ελαιόλαδο και αφήνω τη ζύμη να ζυμωθεί για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Μεταφέρω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.

Για την φοκάτσια

  1. Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζύμωνω λίγο με τα χέρια μου. Πιέζω με τις παλάμες μου για φτιάξω μια στρογγυλή και σχετικά χοντρή «πίτα» και την μεταφέρω σε λαδωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ.. Σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνω στην άκρη για 20 λεπτά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Με τα δάχτυλά μου πιέζω σε διάφορα σημεία κάνοντας μικρά βαθουλώματα. Σκορπίζω τα ντοματίνια, τις ελιές, τα μυρωδικά, τα φυστίκια και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι. Ραντίζω με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνω την φοκάτσια για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

    Φοκάτσια με ντοματίνια, ελιές και μυρωδικά
Keywords: φοκάτσια, ντοματίνια, ελιές, μυρωδικά,