προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 45 min Total Time 1 hr 5 mins Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα τους κύβους των κυδωνιών και γεμίζω με νερό μέχρι να καλύψω τα κυδώνια.
    Προσθέτω το θυμάρι και το δεντρολίβανο και βράζω για 5-6 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν (αλλά να μη λιώσουν) τα κυδώνια. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν μέσα στο νερό.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Προσθέτω τα 100 ml ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνω το μανούρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
    Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και μισοβυθίζω τα κομμάτια των κυδωνιών στραγγισμένα. Ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.

  4. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κέικ με μανούρι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση