προορισμός…γεύση!

Prep Time 17 min Cook Time 50 min Total Time 1 hr 7 mins Servings: 6

Υλικά

Για το γλάσο

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Boυτυρώνω μια κλασσική φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση) με λίγο βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι. Χτυπάω τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι και την αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  3. Ρίχνω το πρώτο αυγό χωρίς να σταματήσω το μίξερ και περιμένω μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα πριν ρίξω το επόμενο. Συνεχίζω με αυτό το ρυθμό και μόλις βάλω όλα τα αυγά αφήνω το μίγμα να χτυπηθεί για 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει.

  4. Αποσύρω τον κάδο από το μίξερ και ρίχνω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν απευθείας στον κάδο και ανακατεύω με μια μαρίζ.

  5. Αδειάζω το μισό μίγμα μέσα στη φόρμα και επαναφέρω τον κάδο στο μίξερ. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάω σε χαμηλή ένταση μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Αδειάζω και το σοκολατένιο μιγμα στη φόρμα και με ένα κουτάλι στρώνω την επιφάνεια. Χτυπάω λίγο τη φόρμα επάνω στον πάγκο της κουζίνας και τη μεταφέρω στο φούρνο.

author-sign

Δείτε επίσης...