προορισμός…γεύση!

Μπουγάτσα με κρέμα τυριών και σύγκλινο

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 30 mins Total Time 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Για το φύλλο

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την κρέμα

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτω τα αυγά, ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

Για την μπουγάτσα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ρίχνω τα τυριά και το σύγκλινο στην κρέμα και ανακατεύω.

  2. Τοποθετώ 3 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο, το ένα επάνω στο άλλο με την μακριά πλευρά τους προς το σώμα μου. Βάζω τη μισή ποσότητα κρέμας στο κέντρο του παραλληλογράμμου και την απλώνω αφήνοντας 5 εκατοστά περιθώριο.

  3. Γυρίζω τα περιθώρια του φύλλου προς το κέντρο καλύπτοντας την κρέμα. Αλείφω άλλο ένα φύλλο κρούστας και τοποθετώ την μπουγάτσα με το άνοιγμα προς τα κάτω στο κέντρο του φύλλου. Κλείνω το φύλλο έτσι ώστε να «θωρακίσω» την μπουγάτσα και την τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και κρέμα.

  4. Βουτυρώνω καλά τις μπουγάτσες και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: μπουγάτσα, φύλλο κρούστας, κρέμα τυριών, σύγκλινο, σφέλα, κασέρι, ανθότυρο,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *