προορισμός…γεύση!

Αυτά τα βουτυράτα κανταϊφάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σας υπόσχομαι ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα λατρέψετε αφού το τραγανό κανταΐφι με τα φιστίκια και η αφράτη κρέμα είναι «αχτύπητος» συνδυασμός.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

κανταϊφακια με τυρι κρεμα και φιστικι αιγινης

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 46 λεπτά. Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Αυτά τα βουτυράτα κανταϊφάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σας υπόσχομαι ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα λατρέψετε αφού το τραγανό κανταΐφι με τα φιστίκια και η αφράτη κρέμα είναι «αχτύπητος» συνδυασμός.

Υλικά

Για την κρέμα

Για το σιρόπι

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι:

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

    blank

Για τα ταρτάκια:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βγάζω το κανταϊφι από τη συσκευασία του και με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβω. Το βάζω σε ένα μπολ και το ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να βραχεί καλά όλο το φύλλο. Προσθέτω το τριμμένο φιστίκι και συνεχίζω το ανακάτεμα για να φτιάξω ένα μείγμα που να μοιάζω με χοντρά ψίχουλα.

    blank
  2. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι για μάφινς. Ρίχνω αρκετή ποσότητα από το μείγμα του κανταϊφιού και με τα χέρια μου το πιέζω για να καλύψω τον πάτο και τα τοιχώματα. Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Βγάζω τα ταρτάκια από το φούρνο και με ένα κουτάλι τα ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.Βάζω σε ένα μπολ, το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτω σταδιακά την κρύα κρέμα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

    blank
  2. Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα κρύα ταρτάκια.Πασπαλίζω με φυστίκια Αιγίνης και σκορπίζω γλυκό κουταλιού βύσσινο.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 12


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κανταϊφακια,τυρι κρεμα,φιστικι αιγινης

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση