προορισμός…γεύση!

Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας η 15η Αυγούστου όπου σύμφωνα με την παράδοση, οι πιστοί νηστεύουν από την 1η έως την 14η του μήνα, προς τιμήν της Θεοτόκου. Κατά την παράδοση, μόλις η Παναγία πληροφορήθηκε την ημερομηνία του θανάτου της, προσευχήθηκε, νήστευσε και ενημέρωσε τους Αποστόλους.

Μπορεί βέβαια, η περιόδος νηστείας να βρίσκεται στην καρδιά του καλοκαιριού, και πολλοί βρισκόμαστε σε καλοκαιρινές διακοπές, τίποτε δεν μας εμποδίζει να την τηρήσουμε και μάλιστα με πολλές και νόστιμες συνταγές.

Καλαμαράκια γιουβέτσι με πέστο μαϊντανού

Ένα γιουβέτσι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κλασσικό γιουβέτσι με κρέας. Ζουμερό και μελωμένο κριθαράκι, μαλακά καλαμαράκια αλλά και μια δροσερή νότα από το πέστο μαϊντανού.

Χταπόδι κοκκινιστό με φάβα

Το χταπόδι στα καλύτερά του… Μαλακό, μελωμένο που μοσχομυρίζει θάλασσα. Επειδή η φάβα Σαντορίνης είναι δύσκολο να βρεθεί, αναζητήστε φάβα Φενεού που είναι απίθανη!

Γαριδολαζανάκι με πικάντικη σάλτσα

Εύκολο, comfort φαγάκι με γαρίδες και ζυμαρικά. Τα μπαχαρικά είναι άφθονα και δίνουν δυνατή γεύση. Για όσους το αντέχουν μπορούν να προσθέσουν στο σοτάρισμα της γαρίδας και 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν.

Μύδια με ρετσίνα, πιπεριές και δεντρολίβανο

Τα μύδια είναι από τα πιο νόστιμα θαλασσινά. Σε συνδυασμό με τη ρετσίνα γίνονται ένα εκπληκτικός μεζές. Αν θέλετε, μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα χιονάτο ριζάκι και θα έχετε ένα εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Σπαγγέτι με θράψαλα και αυγά σολομού

Ένα ελαφρύ και απλό πιάτο, με άρωμα «θάλασσα». Τα θράψαλα είναι το fake καλαμάρι που οι περισσότεροι θεωρούν σκληρό και υποδεέστερο. Σας έχω όμως τη συνταγή που θα σας αλλάξει γνώμη. Ο συνδυασμός με το δίκοκκο σπαγγέτι δεν είναι τυχαίος αφού ταιριάζουν απόλυτα και αλληλοσυμπληρώνονται για να σας δώσουν την υπέρτατη γαστρονομική λιχουδιά!

Βίδες με γαρίδες, ωμή ντομάτα και βασιλικό

Πιάτο express, γιατί απαιτεί μόνο λίγο χρόνο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Οι ωμές ντομάτες και ο φρέσκος βασιλικός είναι ότι πιο καλοκαιρινό μπορώ να σας προτείνω. Αν χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες, θα πρέπει να φροντίσετε να τις έχετε ξεπαγώσει πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές

Μη γεμίζετε μέχρι πάνω τα καλαμάρια με τη γέμιση, γιατί όταν ψηθεί το πλιγούρι θα ξεχειλίσει από τα καλαμάρια.

Τουρλού με μυρωδικά

Φαγάκι πασπαρτού αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι λαχανικά βρούμε τη λαϊκή. Εδώ σας έχω μια διαφορετική εκδοχή με φασολάκια, κολοκύθια και πιπεριές.

Σουπιές με σπανάκι

Κλασσικό ελληνικό πιάτο οι σουπιές με σπανάκι. Οι σταφίδες ταιριάζουν πολύ σε μαγειρευτά φαγητά με ψάρια ή θαλασσινά και τέτοιες συνταγές συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Οι σταφίδες μπαίνουν πάντα στο τέλος του μαγειρέματος, για να απορροφήσουν μέρος από τη νόστιμη σάλτσα αλλά να μην μαγειρευτούν υπερβολικά και χάσουν τη δική τους γεύση.

Μυδοπίλαφο

Το μυδοπίλαφο είναι τα νοστιμότερα πιλάφια της ελληνικής κουζίνας, νηστίσιμο, γρήγορο και εύκολο. Δώστε προσοχή στο καλό καθάρισμα των μυδιών ώστε τα όστρακα να είναι πεντακάθαρα, αφού με αυτά θα μαγειρευτούν. Επίσης, μην αμελήσετε να πετάξετε όσα μύδια δεν άνοιξαν όταν τα αχνίσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *