προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τα κρατάω χωριστά από το ψαχνό. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, αλατίζω γενναιόδωρα και αφήνω το νερό να πάρει βράση.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω τα 50 ml ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πασπαλίζω από 1 κουταλάκι μπαχαρικά (κόλιανδρο, τζίντζερ, πάπρικα, μαραθόσπορο). Ρίχνω τα κρατημένα κεφάλια και κελύφη και τα σοτάρω 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1 κουτάλα της σούπας από το αλατισμένο νερό που βράζει. Πιέζω με το πρες πουρέ για να βγάλω όλη τη νοστιμιά από τα κεφάλια και βράζω για 10 λεπτά. Σουρώνω το ζωμό σε μια καθαρή κατσαρόλα και κρατάω στην άκρη.

  3. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω άλλα 50 ml ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με ακόμη μια δόση μπαχαρικά και προσθέτω τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνω, σβήνω με το ούζο και φλαμπάρω ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζω τις γαρίδες μαζί με τα ζουμάκια τους σε ένα μπολ.

  4. Ρίχνω το λαζανάκι στην κατσαρόλα με το αλατισμένο νερό να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία.

Keywords: γαριδολαζανάκι με πικάντικη σάλτσα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

2 Comments

Απάντηση