Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και βελούδινο dressing
Υλικά
Για το dressing
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Βάζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζω και βράζω για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Σουρώνω τις πατατούλες και τις αφήνω να γίνουν χλιαρές.
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μεγάλο μπολ-σαλατιέρα βάζω τις πατατούλες κομμένες στη μέση, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια. Αλατίζω και προσθέτω το ντρέσινγκ. Ανακατεύω καλά, προσθέτω τον καπνιστό σολομό και σερβίρω αμέσως.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
-
Βάζω τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψάκι, τις ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι. Τις ψήνω στο γκριλ για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Βάζω κουταλιές από την πατατοσαλάτα στις φέτες, 2-3 φέτες αυγών και 1-2 φέτες αβοκάντο. Ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρω.