προορισμός…γεύση!

Κρεμμυδομανιταρόπιτα με ανθότυρο

0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 20 mins Δυσκολία: Beginner Cooking Temp: 180  °C Servings: 10

Υλικά

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω το μισό βούτυρο και τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα κρεμμύδια, αλατίζω και τα σοτάρω για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα. Αδειάζω τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Βάζω το υπόλοιπο βούτυρο και την 2η κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το κασέρι και ανακατεύω.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

  4. Ανοίγω τη σφολιάτα και ξεχωρίζω τα δύο φύλλα. Στρώνω το πρώτο φύλλο στη λαμαρίνα, αλείφω τις άκρες της με χτυπημένο αυγό και τις γυρίζω δημιουργώντας ένα στεφάνι. Αδειάζω την γέμιση στο κέντρο του φύλλου και το απλώνω να πάει παντού. Σκορπίζω το ανθότυρο και τη ρίγανη και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πιέζω στην άκρη για να κολλήσουν οι άκρες των δύο φύλλων και να σφραγίσουν τη γέμιση.

  5. Αλείφω όλο το φύλλο με χτυπημένο αυγό και με ένα μαχαίρι κάνω μικρές τομές σε 2-3 σημεία της σφολιάτας. Ψήνω στο φούρνο για 50-60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Keywords: κρεμμυδομανιταρόπιτα, κρεμμυδόπιτα, μανιταρόπιτα, κρεμμύδια, μανιτάρια, σφολιάτα, ανθότυρο, πίτα,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *