Κοτόπιτα σε ρολό
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για την επάλειψη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το γάλα, το νερό, το αυγό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω για να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτω το αλεύρι. Ξεκινάω να δουλεύω τα υλικά με τον γάντζο και προσθέτω το αλάτι. Αφήνω να ζυμωθούν για 4-6 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια. Σταματάω το μίξερ, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και μεταφέρω εκεί τη ζύμη. Δουλεύω λίγο με τα χέρια μου και την πλάθω σε στρογγυλή μπάλα. Μεταφέρω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 40-50 λεπτά.
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.
Για τις κοτόπιτες
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι 25x35 εκ.
-
Μεταφέρω τη φουσκωμένη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε 6 ίσα κομμάτια. Ανοίγω το πρώτο κομμάτι ζύμη σε μακρόστενο φύλλο και με ένα μαχαίρι, κόβω από την μια άκρη σε λωρίδες. Με ένα κουτάλι βάζω αρκετή γέμιση από την πλευρά που δεν είναι κομμένη και ξεκινάω να τυλίγω σε ρολό. Μεταφέρω το ρολό στο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζω το ταψάκι και αφήνω τα ρολάκια για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
-
Αλείφω τα ρολάκια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με μαυροσούσαμο. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Note
Αν σας περισσέψει ψημένο κοτόπουλο από άλλο μαγείρεμα, μπορείτε να φτιάξετε τη μισή δόση ζύμης και χρησιμοποιώντας τα μισά υλικά (πιπεριές, μοτσαρέλα, δυόσμο κ.λπ.), να φτιάξετε τέλεια σνακ και να αξιοποίησετε τα περισσεύματα.