Τάρτα κρεμμυδιού με φύλλο Βηρυτού
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τα κρεμμύδια, ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαραθούν. Σβήνω με το κρασί και 1 λεπτό μετά προσθέτω το σκόρδο. Ανακινώ το τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και προσθέτω την κανέλα, την πάπρικα και το μέλι. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το κορν φλάουρ. Προσθέτω τα τυριά, αλάτι και πιπέρι.
-
Λαδώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. Ανοίγω το φύλλο Βηρυτού στο πάγκο της κουζίνας και στρώνω 3 φύλλα στη βάση της ταρτιέρας. Λαδώνω ελαφρά και στρώνω ακόμα 3 φύλλα. Λαδώνω καλά. Τσαλακώνω ελαφρά 4 φύλλα και τα τοποθετώ μέσα στην ταρτιέρα. Λαδώνω καλά και στρώνω τα 2/3 της ποσότητας της κρέμας. Τσαλακώνω ακόμα 2 φύλλα και τα τοποθετώ επάνω στην κρέμα. Καλύπτω με 2 φύλλα, λαδώνω και απλώνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Σκορπίζω το θυμάρι, την υπόλοιπη κρέμα και τα καρύδια.
Ψήνω στους 200°C αερόθερμο για 40-45 λεπτά.