Σφολιάτα «πλεξούδα» με σολομό
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας, και με το πλάστη το ανοίγω για να γίνει πιο πλατύ και ίσιο. Ρίχνω με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα και το απλώνω σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.
-
Στρώνω τις φέτες του σολομού σε όλη την επιφάνεια και τυλίγω τη σφολιάτα (από την μακριά πλευρά) σε μακρόστενο μπαστούνι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω το ρολό, κατά μήκος στη μέση. Σταυρώνω τα δύο κομμένα κομμάτια σε πλεξούδα. Μεταφέρω την πλεξούδα σε ένα αντικολλητικό χαρτί, και κατόπιν σε μια μακρόστενη φόρμα. Ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δω ότι πάρει πολύ χρώμα, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.