Μια τούρτα σκέτος πειρασμός. Τα κεράσια γλασάρονται στο καυτό σιρόπι (δεν τα βράζω) και έτσι κρατούν την τραγανότητά τους.
τουρτα παρφε κρεμα με γλασαρισμενα κερασια
Περιγραφή
Μια τούρτα σκέτος πειρασμός. Τα κεράσια γλασάρονται στο καυτό σιρόπι (δεν τα βράζω) και έτσι κρατούν την τραγανότητά τους. Σε συνδυασμό με το απόλυτο παρφέ κρέμα της δωδώνης η τούρτα γίνεται ένα όνειρο.Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζω για 5 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη βυσσινάδα και τα κεράσια, ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς (περίπου 1 ώρα).
-
Bγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο.
-
Στρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη (φροντίζω να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα).
-
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα κεράσια από το σιρόπι και τα κρατάω σε ένα μπολ.
-
Βουτάω τα 5-6 σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα στρώνω στον πάτο της φόρμας. Αδειάζω το μισό παγωτό και το στρώνω καλά με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τα μισά κεράσια τα οποία πιέζω λίγο για να μισοβυθιστούν στο παγωτό. Σιροπιάζω άλλα 5-6 μπισκότα και καλύπτω το παγωτό. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο παγωτό και τα κεράσια. Τελειώνω με μια στρώση σιροπιασμένα σαβαγιάρ.
-
Σκεπάζω με τη μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζω την τούρτα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
-
Ξεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και πασπαλίζω με λίγη χρωματική ζάχαρη.
-
Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Tastes great!