destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

: 6
: 30 min
: 30 min

Πώς κάνουμε ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο να γίνει πιο μοντέρνο και πιο νόστιμο; Απλά πράγματα... το κάνουμε «σουβλάκι» αντικαθιστώντας το ξύλινο με λουκάνικο Φρανκφούρτης.

Υλικά
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι με φιλέτα, συνολικού βάρους 700 - 750 γρ.)
  • 3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης, καλής ποιότητας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω ένα μέτριο ταψάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
  • Βήμα 2 Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω κάθε φιλέτο οριζοντίως στη μέση. Εχω έτσι 6 λεπτότερα φιλέτα. Τα βάζω ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια διάφανης μεμβράνης και τα χτυπάω πολύ καλά με τον μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι κουζίνας) ή με έναν βαρύ και χονδρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να απλώσουν, να γίνουν σκαλοπίνια.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό αλείφω τα φιλετάκια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα και λίγη ρίγανη.
  • Βήμα 4 Παίρνω τις λεπτές φέτες κοτόπουλου και τις τυλίγω γύρω από κάθε λουκάνικο. Υπολογίζω για κάθε λουκάνικο ότι θα χρειαστώ 2 φέτες κοτόπουλου. Έτσι δημιουργώ σουβλάκια που στη θέση της σούβλας θα έχουμε το λουκάνικο.
  • Βήμα 5 Βάζω τα σουβλάκια στο ταψάκι και τα αλείφω με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να ψηθούν ως το κέντρο τους. Τα σερβίρω αμέσως και τα συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.