destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

: 4
: 20 min
: 35 min

Συνδυάζουμε ανοιξιάτικα λαχανικά σε ένα ανάλαφρο και πολύ νόστιμο φαγητό. Αν δεν μας αρέσει ο αρακάς μπορούμε να τον παραλείψουμε.

Υλικά
  • 750 - 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια-μπουκιές
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • χυμός από 1 - 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Βήμα 2 Προσθέτω τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρω για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνω νερό ώστε να τα σκεπάσει και το αφήνω να πάρει μια βράση. Προσθέτω τις πατάτες και τον αρακά, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι πατάτες.
  • Βήμα 4 Αυγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω σταδιακά το χυμό λεμονιού, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα. Παίρνω 200 ml από το ζουμί της κατσαρόλας, το ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω 100 ml κρύο νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ρίχνω αυτό το μείγμα στο αυγολέμονο, αργά και σε δόσεις, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ (ή το σύρμα).
  • Βήμα 5 Προσθέτω τον άνηθο και αποσύρω αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την ανακινώ έντονα ώστε το αυγολέμονο να ενωθεί με το ζουμί του φαγητού και να γίνουν μια πυκνή σάλτσα. Σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι