Quiche με τόνο, κολοκυθάκια και άνηθο
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάω το μίξερ και βάζω το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτω το γιαούρτι και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα κολοκυθάκια, το πράσο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζω και σοτάρω για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το τυρί κρέμα και το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Προσθέτω τα σοταρισμένα υλικά, τον τόνο θρυμματισμένο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Για την quiche
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνω εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει αρκετά. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15 λεπτά.
-
Βγάζω από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση την ισιώνω καλά. Πασπαλίζω με την μοτσαρέλα και ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.
User Reviews
Exciting!