προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 24

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύω μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει.

  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά τους κρόκους με το κακάο. Ξεσκεπάζω την κρέμα και προσθέτω το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τα σφολιατοπιτάκια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Ανοίγω τα φύλλα της σφολιάτας και κόβω το κάθε ένα σε 12 τετράγωνα κομμάτια.

  2. Βάζω σε κάθε τετράγωνο λίγη κρέμα και λίγες σταγόνες σοκολάτας και κλείνω καλά σε παραλληλόγραμμο πιτάκι. Το μεταφέρω στη λαμαρίνα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσω όλα τα υλικά. Αλείφω τα πιτάκια με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζω με λίγη τριμμένη σοκολάτα και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Keywords: σφολιατοπιτάκια με κρέμα κακάο,σοκολάτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση