προορισμός…γεύση!

Γαριδολαζανάκι με πικάντικη σάλτσα

Γαριδολαζανάκι με πικάντικη σάλτσα

5 from 2 votes
3 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 15 mins Total Time 35 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Καθαρίζω τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τα κρατάω χωριστά από το ψαχνό. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, αλατίζω γενναιόδωρα και αφήνω το νερό να πάρει βράση.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω τα 50 ml ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πασπαλίζω από 1 κουταλάκι μπαχαρικά (κόλιανδρο, τζίντζερ, πάπρικα, μαραθόσπορο). Ρίχνω τα κρατημένα κεφάλια και κελύφη και τα σοτάρω 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1 κουτάλα της σούπας από το αλατισμένο νερό που βράζει. Πιέζω με το πρες πουρέ για να βγάλω όλη τη νοστιμιά από τα κεφάλια και βράζω για 10 λεπτά. Σουρώνω το ζωμό σε μια καθαρή κατσαρόλα και κρατάω στην άκρη.

  3. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω άλλα 50 ml ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με ακόμη μια δόση μπαχαρικά και προσθέτω τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνω, σβήνω με το ούζο και φλαμπάρω ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζω τις γαρίδες μαζί με τα ζουμάκια τους σε ένα μπολ.

  4. Ρίχνω το λαζανάκι στην κατσαρόλα με το αλατισμένο νερό να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία.

Keywords: γαριδολαζανάκι με πικάντικη σάλτσα

User Reviews

5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Yummy

  2. vpapakir_s3u92yp9

    <3