προορισμός…γεύση!

Κοτόπιτες ανοιχτές με σπανάκι, σε φύλλο κρούστας

Κοτόπιτες ανοιχτές με σπανάκι, σε φύλλο κρούστας

4 from 1 vote
3 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Total Time 50 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τους κύβους του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν. Βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.

  2. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι. Το μεταφέρω στο μπολ με το κοτόπουλο (το βγάζω με τρυπητή κουτάλα ώστε να μην πάρω και τα ζουμιά του) και το αφήνω στην άκρη.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τα 150 γρ. μοτσαρέλα, το δυόσμο, τους ξηρούς καρπούς, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύω καλά.

Για τις κοτόπιτες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 4 ατομικά φορμάκια ή 1 τετράγωνο ταψάκι 24x24 εκ. Βουτυρώνω καλά όλα τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Με ένα μαχαίρι κόβω τα φύλλα στη μέση και οριζόντια και κάθετα δημιουργώντας 4 παραλληλόγραμμα. Στρώνω τα φύλλα στα ατομικά φορμάκια. Εάν χρησιμοποιήσετε το τετράγωνο ταψάκι δεν χρειάζεται να τα κόψετε.

  2. Μοιράζω τη γέμιση στα φορμάκια και πασπαλίζω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Σκορπίζω λίγους ξηρούς καρπούς και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Εάν βάλω το μείγμα σε τετράγωνο ταψάκι, ψήνω για 40 λεπτά.

Keywords: κοτόπιτα, σπανάκι, δυόσμος, κρούστα, μοτσαρέλα,κοτόπιτες ανοιχτές με σπανάκι

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!