destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ

: 15-20
: 30 min
           
: 1 hr

Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας είναι κλάσεις ανώτερα από τα έτοιμα συσκευασμένα. Πιστέψτε με!

Υλικά
  • 200 γρ. καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (50 ml) γάλα
  • 1 πακέτο γκοφρέτες με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένες (ή 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα)
  • 150 γρ. αποξηραμένη και τριμμένη καρύδα (πωλείται σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες που πωλούν και ξηρούς καρπούς)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο στο χείλος μιας κατατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Οση ώρα λιώνει η σοκολάτα ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τις θρυμματισμένες γκοφρέτες και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται.
  • Βήμα 2 Φοράω στα χέρια μου γάντια λάτεξ (για να μην κολλάει το μείγμα) και με πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια. Βάζω σε ένα πιάτο την τριμμένη καρύδα και ρολάρω τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα σερβίρω.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο