destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΕΣΠΡΕΣΣΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΕΣΠΡΕΣΣΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΕΣΠΡΕΣΣΟ

: 8-10

Τέλεια τούρτα με 4 δυνατές γεύσης σε μια κουταλιά. Πορτοκάλι, κεράσι, σοκολάτα και καφέ. Ένα επιδόρπιο ονειρεμένο!!!

Υλικά
  • Για την τούρτα
  • 250 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κουτί έτοιμο ζελέ κεράσι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λικέρ πορτοκάλι
  • Για τη μους σοκολάτα
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 σφηνάκι έτοιμο καφέ εσπρέσσο
  • λεπτά φύλλα σοκολάτας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεκινάω την τούρτα φτιάχνοντας το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφήνω το ζελέ να κρυώσει εκτός ψυγείου μέχρι να το χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει καλά. Προσθέτω το λικέρ πορτοκάλι και ανακατεύω.
  • Βήμα 3 Παίρνω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή αν δεν έχω, ένα τσέρκι 26-28 εκ. το οποίο ντύνω με αλουμινόχαρτο. Βουτάω για λίγα δευτερόλεπτα ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στο αρωματισμένο σιρόπι και τα στρώνω στη βάση της φόρμας.
  • Βήμα 4 Αδειάζω επάνω στα σαβαγιάρ το ζελέ κεράσι που έχω ήδη ετοιμάσει. Βάζω τη βάση στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ.
  • Βήμα 5 Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και στρώνω την επιφάνεια του ζελέ με σαβαγιάρ ποτισμένα στο σιρόπι πορτοκάλι.
  • Βήμα 6 Απλώνω τη μους σοκολάτα-εσπρέσσο και ισιώνω με ένα κουτάλι. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Βήμα 7 Σερβίρω την τούρτα κομμένη σε κομμάτια και διακοσμημένη με φύλλα σοκολάτας.
  • Βήμα 8 Για την μους σοκολάτα-εσπρέσσο: Βάζω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει) Προσθέτω τον έτοιμο εσπρέσσο και ανακατεύω. Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω το ζεστό γάλα με τον καφέ. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτω λίγη λίγη στη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια