προορισμός…γεύση!

Πεϊνιρλί με 3 τυριά

Πεϊνιρλί με 3 τυριά

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 35 λεπ Rest Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση με τυριά

Άλλα υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Βάζω σε ένα μπολάκι το χλιαρό γάλα. Θρυμματίζω τη νωπή μαγιά με τα δάχτυλά μου και τη ρίχνω στο γάλα. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι η μαγιά να διαλυθεί και να αφρίσει . Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι και το μαλακό βούτυρο και ελάχιστο αλάτι. Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύω με τα χέρια μου καλά, μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά και τα ρίχνω στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνω καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος, σε χλιαρό μέρος  μέχρι το μείγμα να φουσκώσει, για περίπου 40 λεπτά.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα 3 είδη τυριών και συμπληρώνω με όποιο άλλο από τα επιπλέον υλικά θέλω. Για παράδειγμα, ωραίοι συνδυασμοί είναι οι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες με το βασιλικό, η κέτσαπ με τη ρίγανη, οι ελιές με τη ρίγανη, αλλά και άλλοι συνδυασμοί που εσείς θέλετε. Υπολογίστε περίπου 1 κουτ. γλυκού από το κάθε υλικό, για κάθε πεϊνιρλί.

Για τα πεϊνιρλί

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βγάζω τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ, τη βάζω πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζω σε 8 ίσα κομμάτια. Ανοίγω το ένα κομμάτι με τον πλάστη, σε ορθογώνιο κομμάτι ζύμης με πάχος περίπου 1/2 εκ. και διαστάσεις 12Χ15 εκ. Με το δεξί χέρι φέρνω κοντά και σφίγγω τις δύο δεξιές στενές άκρες του φύλλου και με το αριστερό χέρι κάνω το ίδιο στις αριστερές άκρες. Ετσι, φτιάχνω μια «βάρκα», δηλαδή το χαρακτηριστικό σχήμα των πεϊνιρλί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και φτιάχνω συνολικά 8 πεϊνιρλί.

  2. Μοιράζω στα πεϊνιρλί το μείγμα τυριών που έχω νοστιμίσει με τους συνδυασμούς που έχω επιλέξει. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου και βάζω προσεκτικά εκεί τα πεϊνιρλί, το ένα δίπλα στο άλλο. Αλείφω τα χείλη των πεϊνιρλί με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: πεϊνιρλι με 3 τυρια

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Wow, this amazing!

  1. sophiemcbeath4

    Wow, this amazing!