προορισμός…γεύση!

Το πεϊνιρλί απογειώνεται με καλό κασέρι και φρέσκα, βιολογικά αυγά. Αναζητήστε ένα καλό, πικάντικο κασέρι (π.χ. Σοχού) και φτιάξτε αξέχαστα πεϊνρλί που θα εντυπωσιάσουν!

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

πεϊνιρλι αφρατα με αυγο ματι

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 30 min Cook Time 30 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 1 min Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Το πεϊνιρλί απογειώνεται με καλό κασέρι και φρέσκα, βιολογικά αυγά. Αναζητήστε ένα καλό, πικάντικο κασέρι (π.χ. Σοχού) και φτιάξτε αξέχαστα πεϊνρλί που θα εντυπωσιάσουν!

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζω τη μαγιά με το μισό χλιαρό γάλα και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί. Μεταφέρω το μείγμα σε μεγαλύτερο μπολ, προσθέτω το υπόλοιπο γάλα, το μετρημένο νερό, το μετρημένο βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να αναμειχθούν όλα πολύ καλά.

    blank
  2. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω εκεί το υγρό μείγμα. Ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις με το χέρι μου, φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο και ενώνοντάς το με το υγρό μείγμα, μέχρι όλα μαζί τα υλικά να ενοποιηθούν. Ζυμώνω το μείγμα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή και ελαστική.

    blank
  3. Τη μεταφέρω σε μια επίπεδη επιφάνεια και τη ζυμώνω με τις γροθιές μου για 10 λεπτά, ραντίζοντάς την κάθε τόσο με λίγες σταγόνες χλιαρό νερό. Η ζύμη πρέπει να γίνει πολύ μαλακή και ελαστική.

    blank
  4. Τη μεταφέρω σε ένα μπολ, το σκεπάζω με μια πετσέτα και το αφήνω κατά μέρος για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια ζυμώνω ελαφρώς τη ζύμη και τη χωρίζω σε τέσσερα ίσα μέρη. Τα βάζω σε μια επίπεδη επιφάνεια, τα σκεπάζω και τα αφήνω ξανά κατά μέρος για άλλα 30 – 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά.

    blank

Για τα πεϊνιρλί:

  1. Παίρνω το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγω ελαφρώς με τον πλάστη, τραβώντας το πότε-πότε με τα χέρια για να γίνει ελαφρώς μακρουλό, με μήκος περίπου 20 εκ. Με προσοχή ανασηκώνω τις άκρες της ζύμης, φτιάχνοντας ένα χαμηλό τείχος περιμετρικά της, ώστε να γίνει σαν βαρκούλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα άλλα τρία κομμάτια ζύμης, φτιάχνοντας έτσι 4 πεϊνιρλί.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.

    blank
  3. Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί. Βάζω εκεί τα πεϊνιρλί, το ένα δίπλα στο άλλο. Στη βάση καθενός βάζω από 1/2 κουτ. σούπας βούτυρο και μοιράζω εκεί το τριμμένο κασέρι. Τα ψήνω για 15 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει. Βγάζω το ταψί (ή τη λαμαρίνα) και ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 180°C. Σπάω από 1 αυγό στο κέντρο κάθε πεϊνιρλί. Με ένα πινέλο αλείφω με λιωμένο βούτυρο τα χείλη της ζύμης και ξαναβάζω το ταψί με τα πεϊνιρλί στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά τα αυγά και να ροδίσουν τα πεϊνιρλί.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πεϊνιρλι αφρατα αυγο ματι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση