προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Cook Time 20 min Total Time 50 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Χωρίζω τα καλαμαράκια σε κορμούς και πλοκάμια. Κόβω τους κορμούς σε ροδέλες και αφήνω τα πλοκάμια ολόκληρα. Κόβω τις γαρίδες σε μέτριες φέτες.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.

  2. Λαδώνω το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και απλώνω εκεί τις αραβικές πίτες, σε μονή στρώση. Τις καλύπτω καλά με τις λιωμένες ντομάτες και πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη.

  3. Σε κάθε πίτσα μοιράζω τα καλαμαράκια (ροδέλες και πλοκάμια), τις κομμένες γαρίδες και τα μύδια. Από πάνω σκορπίζω το σκόρδο και το βασιλικό (ή το δυόσμο), αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο.

  4. Βάζω το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου και ψήνω τις πίτσες για περίπου 15 λεπτά. Τις σερβίρω ζεστές ή χλιαρές.

author-sign

Δείτε επίσης...