προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 mins Cook Time 20 mins Rest Time 40 mins Total Time 1 hr 15 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

για το στόλισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βράζω το νερό με τα φύλλα δάφνης και τα μοσχοκάρφια για 5 λεπτά. Το σουρώνω και το αφήνω να γίνει χλιαρό. Διαλύω μέσα στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το αρωματισμένο νερό και ζυμώνωμέχρι να γίνει το ζυμάρι απαλό και ελαστικό (σαν του ψωμιού). Το σκεπάζω και το αφήνω για 40 λεπτά περίπου να φουσκώσει.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Κόβω το ζυμάρι σε έξι κομμάτια και με ένα ψαλίδι τα διαμορφώνω σε σχήμα ανθρώπου. Στολίζω με τα μοσχοκάρφια και τα φύλλα της δάφνης.
    Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου.

Keywords: λαζαράκια, πασχαλινό,

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Supreme