προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Total Time 50 mins Servings: 10

Υλικά

Για το κέικ

Για το σιρόπι

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να ασπρίσει. Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πασπαλιστά (με κόσκινο). Ξεκινάω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και δουλεύω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. Τέλος, προσθέτω την τρούφα και το ινδοκάρυδο και μόλις σκορπίσει στο μείγμα σταματάω το χτύπημα. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

  3. Αποσύρω το γλυκό από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη καυτό, ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Το αφήνω σε σχάρα μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει. Πασπαλίζω όλο το γλυκό με τρούφα και καρύδα και σερβίρω.

Keywords: μυρμηγκάτο με καρύδα

User Reviews

5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Ελένη Λιουδάκη

    Τέλειο πρέπει να είναι! Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!

  2. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful