destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES

: 4
: 20 min
: 40 min

Το γουκ είναι ένα σκεύος που μοιάζει με τηγάνι. Ο κοίλος πυθμένας του έχει την ιδιότητα να κατανέμει ισομερώς την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σκεύος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να τηγανίζουμε ομοιόμορφα, γρήγορα αλλά το σημαντικότερο, με λίγη λιπαρή ουσία.

Υλικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 4 μοσχαρίσια σνίτσελ (με αυτό το όνομα θα τα ζητήσετε από τον κρεοπώλη), κομμένα σε λεπτές λωρίδες του 1 εκ.
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λωρίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγωνίως σε μέτριες φέτες
  • 6 - 8 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε λωρίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 100 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο (ή ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου ή 2 ωμές σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. noodles ρυζιού (θα τα βρείτε σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, είτε στο ράφι με τα ζυμαρικά είτε στο ράφι με τα ανατολίτικα προϊόντα)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα γουόκ (ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κρέατος, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάνε από τον πάτο της κατσαρόλας και να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Στη διάρκεια του σοταρίσματος ανακατεύω ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα. Βγάζω τις λωρίδες από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2 Ρίχνω στο γουόκ το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, πάντα σε δυνατή φωτιά, σοτάρω μαζί τις πιπεριές Φλωρίνης και κέρατο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  • Βήμα 3 Σβήνω με το ζωμό λαχανικών. Μόλις ο ζωμός πάρει μια βράση ξαναρίχνω τις λωρίδες του κρέατος, προσθέτω 1 φλιτζάνι (200 ml) ζεστό νερό, τη σάλτσα σόγιας, το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  • Βήμα 4 Στο μεταξύ, μαγειρεύω τα noodles ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνω και, όταν περάσουν τα 20 λεπτά μαγειρέματος του κρέατος, τα ρίχνω στο σκεύος με το φαγητό.
  • Βήμα 5 Μαγειρεύω για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια