προορισμός…γεύση!

Πένες με κρέμα ψητής κολοκύθας, μήλο και σταφίδες

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Total Time 50 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο και στρώνω στη λαμαρίνα ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Βάζω την κολοκύθα και τα ντοματίνια στη λαμαρίνα (δεν τα ανακατεύω μεταξύ τους), αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το μισό ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για για 30 λεπτά.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.

  3. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με ένα κουτάλι μεταφέρω τη μισή ποσότητα κολοκύθα στο μούλτι. Αλατίζω και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τα υπόλοιπα κομμάτια κολοκύθας, τα ντοματίνια, την πιπεριά, το σέλερι και το μήλο.

  4. Ρίχνω τις πένες, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω με δύο κουτάλια. Προσθέτω τον λιναρόσπορο, την ρίγανη και τις σταφίδες, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρω.

Keywords: πένες, κολοκύθα, σταφίδες, μήλο, ντοματίνια, σαλατοφαγητό, εύκολο,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *