destination taste!

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΟ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΟ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΟ

: 6
: 30 min
: 45 min
           
: 2 hr

Οι παγωμένες αυτές κρεμ μπρουλέ με την καυτή, καραμελωμένη επιφάνεια να κάνει υπέροχη αντίθεση, σερβίρονται σκέτες αλλά ιδανικά συνοδεύονται με καλής ποιότητας σοκολατάκια, κατά προτίμηση με γέμιση καφέ.

Υλικά
  • λίγο λιωμένο βούτυρο, για τα φορμάκια
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 125 ml γάλα πλήρες
  • 50 ml δυνατός βρασμένος καφές εσπρέσο
  • 1 κουτ. σούπας ποτό Kahlua (ή Tia Maria ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας)
  • 6 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη, για την επιφάνεια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 150ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια (ή 6 μικρά μεταλλικά μπολάκια για κρέμα καραμελέ, ακόμα και μιας χρήσης) και τα βάζω σε ένα ταψάκι.
  • Βήμα 2 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε χαμηλή φωτιά και, πριν κάψουν, ρίχνω τον καφέ και το ποτό. Ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα πηκτό και αρκετά ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το ζεστό (όχι καυτό) μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και οι κρέμα που θα προκύψει να γίνει πιο ρευστή αλλά λεία. Τη σουρώνω από λεπτή σήτα και τη μοιράζω στα μπολάκια. Ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά της μόλις που να δείχνει στερεοποιημένη.
  • Βήμα 4 Βγάζω τις κρέμες και τις αφήνω να κρυώσουν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου –όσο κρυώνουν θα πήζουν και θα στερεοποιούνται. Τις βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να παγώσουν και να σφίξουν καλά.
  • Βήμα 5 Λίγο πριν σερβίρω, πασπαλίζω τις κρέμες με την καστανή ζάχαρη. Αν έχω το ειδικό φλόγιστρο για κρεμ μπρουλέ, καραμελώνω για ελάχιστα δευτερόλεπτα τη ζάχαρη. Διαφορετικά, προθερμαίνω το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία και βάζω τις κρέμες σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου για 1 – 2 λεπτά το πολύ, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Τις σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι