destination taste!

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ

: 10-12
: 30 min
           
: 4 hr

Αν θέλετε να σερβίρετε τον κορμό σαν παγωτό, μπορείτε να τον βάλετε στην κατάψυξη (αντί για την συντήρηση). Για να τον κόψετε, όμως, θα πρέπει να τον βγάλετε για 15 λεπτά από την κατάψυξη και να τον κόψετε με ζεστό μαχαίρι (μαχαίρι που έχουμε βουτήξει τη λάμα για 5 λεπτά σε βραστό νερό).

Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα περίπου 52% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 5 κουταλιές κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη ή κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη ή διακοσμητική πολύχρωμη τρούφα, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη βάζω σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και, όταν η σοκολάτα λιώσει τελείως, προσθέτω το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τα τριμμένα φουντούκια. Συνεχίζω το μαγείρεμα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα υλικά να γίνουν ένας πολτός λείος, χωρίς κομματάκια.
  • Βήμα 2 Τραβάω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω το μείγμα να κρυώσει αρκετά, αλλά να μην σφίξει. Τότε προσθέτω τα σπασμένα μπισκότα πτι-μπερ και ανακατεύω προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 3 Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα. Κατά μήκος στο κέντρο του αδειάζω το μείγμα της σοκολάτας και τυλίγω τη λαδόκολλα σε ρολό, φτιάχνοντας έτσι μια χοντρούτσικη φραντζόλα. Στρίβω τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και βάζω το ρολό για 4 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει καλά.
  • Βήμα 4 Για να το σερβίρω, το ξετυλίγω, κόβω όσες φέτες θέλω και ξανατυλίγω το υπόλοιπο ρολό με τη λαδόκολλα. Πασπαλίζω τις φέτες με κακό σκόνη, ζάχαρη ή την πολύχρωμη τρούφα και σερβίρω.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο