προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την πίτα

Για την γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μπολ βάζω το κρασί και τα σύκα και τα αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω τα λουκάνικα και αφαιρώ το φυσικό έντερο. Βάζω στο μούλτι το λουκάνικο και τα πράσα και τα πολτοποιώ μέχρι να μοιάζουν με κιμά.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το λουκάνικο με τα πράσα. Προσθέτω το ρύζι και πασπαλίζω με το mix αλατιού. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτω το κουκουνάρι, τα σύκα μαζί με το κρασί τους. Μόλις εξατμιστούν οι αλκοόλες, προσθέτω την τριμμένη κολοκύθα. Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτω το ρεγκάτο.

Για την πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Αλείφω με βούτυρο μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνω τα 5 χωριάτικα φύλλα αλειμμένα μεταξύ τους με βούτυρο.

  2. Αδειάζω τη γέμιση και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν από τη φόρμα και σκεπάζω τη γέμιση. Βουτυρώνω το τελευταίο χωριάτικο φύλλο και το διπλώνω σε χαλαρό πλισέ. Το στρώνω επάνω στη φόρμα και βουτυρώνω καλά με όσο βούτυρο έχει απομείνει. Πασπαλίζω με μαυροσούσαμο και ψήνω για 45-50 ώρα μέχρι να ροδίσει.

  3. Αφήνω την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά και ξεφορμάρω. Την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.

Keywords: πίτα με γέμιση για γαλοπούλα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Tastes great!

  1. manyrone

    Tastes great!