προορισμός…γεύση!

Κορμός με σοκολατένιες κρέπες και κρέμα

0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Rest Time 3 hrs Total Time 3 hrs 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα

Για τις κρέπες

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω τους κρόκους, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν τα στερεά υλικά. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς.

Για τις κρέπες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το ρυζάλευρο και το κακάο. Προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ασπράδια και ανακατεύω μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτω σε δόσεις την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το μείγμα ρευστό. Σουρώνω το μείγμα από σουρωτήρι και προσθέτω το σπορέλαιο. Ανακατεύω καλά.

  2. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. στη φωτιά, το αλείφω με λίγο βούτυρο και ρίχνω 1 κουτάλα της σούπας (όχι πολύ γεμάτη) από το μείγμα. Ψήνω για 2-3 λεπτά και γυρίζω από την άλλη πλευρά. Ψήνω για 1 λεπτό και βγάζω την κρέπα σε ένα πιάτο. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσω με όλο το μείγμα.

Συναρμολόγηση

  1. Αφρατεύω την κρέμα με ένα σύρμα και την αφήνω στην άκρη.
    Απλώνω ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας. Βάζω μια κρέπα στην άκρη και απλώνω μια γεμάτη κουταλιά κρέμας. Βάζω την δεύτερη κρέμα καλύπτοντας περίπου κατά τα 3/5 την κρέπα που ήδη έχει την κρέμα και απλώνω και πάλι 1 κουταλιά κρέμας. Συνεχίζω με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα δύο υλικά.
    Με την βοήθεια της μεμβράνη τυλίγω σε σφιχτό κορμό (από την στενή πλευρά) και κλείνω καλά. Βάζω τον κόρμο στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Σερβίρισμα

  1. Αφαιρώ την μεμβράνη από τον κορμό, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κόβω σε κομμάτια. Μπορώ να σερβίρω μαζί με λίγη χτυπημένη σαντιγί.

Keywords: κορμός, κρέπες, κρέμα, βανίλια, κρέμα γάλακτος, εύκολο, γιορτινό,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *