destination taste!

ΡΟΔΕΛΕΣ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΡΟΔΕΛΕΣ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΡΟΔΕΛΕΣ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

: 18-20
: 20 min
: 30 min

Το εξαιρετικό μοσχαρίσιο λουκάνικο είναι που κάνει τη διαφορά σ’ αυτές τις μικρές λιχουδίτσες. Ιδανική πρόταση για σνακ στο σχολείο των παιδιών!

Υλικά
  • 2 φύλλα πίτσας Ζύμη Ψαχνών
  • 300 γρ. φρέσκο λουκάνικο Φλώρινας, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • 60 ml λευκό κρασί Κτήμα Λευκό Avantis
  • ½ πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 150 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. regato Arla, τριμμένο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ τη μεμβράνη από το λουκάνικο και μεταφέρω τον «κιμά» σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Βάζω το τηγάνι στη φωτιά και το σοτάρω μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μοσχομυρίσουν.
  • Βήμα 2 Σβήνω με το κρασί και αφήνω τη γέμιση να στεγνώσει. Προσθέτω τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Απλώνω το πρώτο φύλλο πίτσας επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και με τον πλάστη το ανοίγω, δίνοντάς τους παραλληλόγραμμο σχήμα. Γυρίζω την ζύμη έτσι ώστε η μια μακριά πλευρά να είναι προς το σώμα μου. Αδειάζω τα μισά σοταρισμένα υλικά κατά μήκος της ζύμης στην άκρη που βρίσκεται μπροστά μου και με ένα κουτάλι απλώνω τη γέμιση για να καλύψω το φύλλο αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό από το τέλος, χωρίς γέμιση. Πασπαλίζω όλη την επιφάνεια με πάπρικα και τη μισή ποσότητα των τυριών. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τυλίγω σε μακρόστενο ρολό. Με ένα μαχαίρι κόβω σε ροδέλες πλάτους περίπου 2 εκατοστών.
  • Βήμα 5 Αραδιάζω τα ρολάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφω τα ρολάκια με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι