Ροδέλες πίτσας με λουκάνικο Φλώρινας
Υλικά
Εκτέλεση
-
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ τη μεμβράνη από το λουκάνικο και μεταφέρω τον «κιμά» σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Βάζω το τηγάνι στη φωτιά και το σοτάρω μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μοσχομυρίσουν.
-
Σβήνω με το κρασί και αφήνω τη γέμιση να στεγνώσει. Προσθέτω τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά και τα αφήνω στην άκρη.
-
Απλώνω το πρώτο φύλλο πίτσας επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και με τον πλάστη το ανοίγω, δίνοντάς τους παραλληλόγραμμο σχήμα. Γυρίζω την ζύμη έτσι ώστε η μια μακριά πλευρά να είναι προς το σώμα μου. Αδειάζω τα μισά σοταρισμένα υλικά κατά μήκος της ζύμης στην άκρη που βρίσκεται μπροστά μου και με ένα κουτάλι απλώνω τη γέμιση για να καλύψω το φύλλο αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό από το τέλος, χωρίς γέμιση. Πασπαλίζω όλη την επιφάνεια με πάπρικα και τη μισή ποσότητα των τυριών. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τυλίγω σε μακρόστενο ρολό. Με ένα μαχαίρι κόβω σε ροδέλες πλάτους περίπου 2 εκατοστών.
-
Αραδιάζω τα ρολάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφω τα ρολάκια με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
User Reviews
Yummy