destination taste!

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ

: 6
: 25 min
: 40 min

Αν και η παραδοσιακή γαλλική εκδοχή του γλυκού περιέχει κεράσια, το κλαφουτί μπορεί να φτιαχτεί με όποια φρούτα μας αρέσουν. Καθώς είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, μπορεί να σερβιριστεί και σαν επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος.

Υλικά
  • 1 κιλό δαμάσκηνα (ή βανίλιες), ακαθάριστα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. ζάχαρη + λίγη ακόμα, για τη φόρμα
  • 100 γρ. αμυγδαλόσκονη (τη βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ, σε σακουλάκια)
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 20 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο ακόμα, για τη φόρμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και κόβω τα φρούτα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.
  • Βήμα 2 Βουτυρώνω μια φόρμα τάρτας με διάμετρο 24 εκ. και την πασπαλίζω με την επιπλέον ζάχαρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη μετρημένη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Ζεσταίνω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρω τα κομμένα φρούτα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 5 Τα στρώνω στην ταρτιέρα και από πάνω αδειάζω την κρέμα που ετοίμασα. Ψήνω το γλυκό για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα στην επιφάνεια.
  • Βήμα 6 Σερβίρω το κλαφουτί χλιαρό, βγάζοντας με ένα κουτάλι ακανόνιστα κομμάτια σε πιάτα.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι