destination taste!

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 40 min

Τα ανάλαφρα φύλλα Βυρητού είναι η καλύτερη επιλογή για τα σιροπιαστά γλυκά. Είναι ιδιαίτερα λεπτά και αφήνουν το σιρόπι να φτάσει μέχρι το κέντρο του γλυκίσματος.

Υλικά
  • 1 συσκευασία Βηρυτού Ζύμη Ψαχνών
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 γρ σοκολάτα, τριμμένη
  • Για την κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 3 αυγά
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 120 γρ. επιδόρπιο γάλακτος Arla Protein Natural
  • 1 λοβό βανίλιας
  • Για το σιρόπι
  • 500 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 370 ml νερό
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • Σος σοκολάτας
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 140 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά, Arla
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το σιρόπι: Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα δεμένο σιρόπι.
  • Βήμα 2 Για την σος σοκολάτας: Zεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αδειάζω την κρέμα στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα. Την αφήνω εκτός ψυγείου μέχρι την ώρα που θα την σερβίρω.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο, το Arla protein και τους σπόρους της βανίλιας.
  • Βήμα 4 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Πιάνω ένα φύλλο και το τοποθετώ τσαλακωτά μέσα στη φόρμα καλύπτοντας τον πάτο. Ραντίζω με λίγο βούτυρο και βάζω ακόμη ένα φύλλο επάνω στο πρώτο.
  • Βήμα 5 Aπλώνω ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας, το ραντίζω με βούτυρο και πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα. Τσαλακώνω το φύλλο σε ένα είδος μπάλας και το τοποθετώ επάνω στα στρωμένα φύλλα στη φόρμα. Το δεύτερο φύλλο το ραντίζω με βούτυρο και το φτιάχνω μπαλάκι χωρίς όμως να ρίξω σοκολάτα. Συνεχίζω να δημιουργώ εναλλάξ «μπάλες» φύλλου μέχρι να γεμίσω τη φόρμα. Ραντίζω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και περιχύνω με την κρέμα.
  • Βήμα 6 Ψήνω την πίτα για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζω από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Αφήνω την πίτα να σταθεί για 2 ώρες και σερβίρω με την σος σοκολάτας.
 


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι