προορισμός…γεύση!

\n

\n

Τέλειες τορτίγιες που γίνονται πανεύκολα. Αν θέλετε, μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλους συνδυασμούς αλεύρων όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι χαρουπιού αλλά και αλεύρι βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης.

μαροκινες πιτες με κρεμα φαβας

Μαροκινές πίτες με κρέμα φάβας

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Τέλειες τορτίγιες που γίνονται πανεύκολα. Αν θέλετε, μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλους συνδυασμούς αλεύρων όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι χαρουπιού αλλά και αλεύρι βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης.

Υλικά

Για τις πίτες

Για την κρέμα φάβας

Για την γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τις πίτες:

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ τη μαγιά και λίγο από το νερό. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Προσθέτω τα άλευρα, το αλάτι, το μέλι, το ηλιέλαιο και ανακατεύω λίγο με τον γάτζο μέχρι τα υλικά να γίνουν ψιχουλιαστά.Ρίχνω το μισό νερό ενώ δουλεύω τα υλικά και συνεχίζω να ρίχνω σταδιακά το υπόλοιπο μέχρι να δημιουργηθεί μια μια απαλή ζύμη.
    blank
  2. Βγάζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε 12 κομμάτια. Πλάθω το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι, τα σκεπάζω και τα αφήνω να σταθούν για 10 λεπτά.
    blank
  3. Με ένα χοντρό πλάστη ανοίγω το κάθε μπαλάκι σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο. Με ένα μεγάλο τσέρκι (24-26 εκ.) κόβω για να γίνει η πίτα μου, ολοστρόγγυλη. Συνεχίζω μέχρι να ανοίξω και τα υπόλοιπα φύλλα φροντίζοντας κάθε ένα να το σκεπάζω για να μη ξεραθεί. Ζεσταίνω καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά  και βάζω το πρώτο φύλλο πίτας. Ψήνω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να φουσκώσει. Γυρίζω και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 λεπτό ακόμη. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλες τις πίτες.
    blank

Για την κρέμα φάβας:

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το Lurpak soft να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τη φάβα. Ανακατεύω για 2 λεπτά και σβήνω με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό και τη δάφνη. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 40 λεπτά μέχρι να λιώσει η φάβα και να απορροφηθεί ο ζωμός. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω τακτικά γιατί μπορεί να κολλήσει.Αποσύρω τη φάβα από τη φωτιά, πετάω τη δάφνη, αλατοπιπερώνω και πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ ή τη μεταφέρω λίγη λίγη στο μούλτι. Την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
    blank

Για τη συναρμολόγηση:

  1. Βάζω μια χειροποίητη πίτα στον πάγκο της κουζίνας, απλώνω μια γενναία ποσότητα κρέμας φάβας και πασπαλίζω με ρας-ελ-χανούτ. Απλώνω 1-2 φύλλα μαρουλιού και σκορπίζω τριμμένο καρότο. Τέλος, απλώνω λίγες ψημένες πιπεριές Φλωρίνης και τυλίζω το wrap.Σερβίρω αμέσως.
    blank
Keywords: μαροκινες πιτες κρεμα φαβας

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Mouth-watering

  1. Eve_nkld

    Mouth-watering