destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 40 min

Πλούσιο, κρεμώδες και με τον ακαταμάχητο συνδυασμό σοκολάτας-κάστανου, αυτό το κέικ ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ιδιαίτερα τους παιδικούς.

Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 280 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για το άλειμμα της φόρμας
  • 3 κουτ. σούπας έτοιμος πουρές κάστανου (τον βρίσκετε σε βαζάκια, σαν μαρμελάδα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κάστανα, έτοιμα προβρασμένα κάστανα, θρυμματισμένα (σε συκευασίες βάκουμ που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή μαρόν γλασέ, από ζαχαροπλαστείο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν ρευστή κρέμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τον πουρέ κάστανου, την τριμμένη κουβερτούρα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά. Τέλος, ρίχνω τα θρυμματισμένη κάστανα και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
  • Βήμα 3 Αδειάζω το κέικ σε μια βουτυρωμένη, μέτρια, μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνω για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Βήμα 4 Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο