destination taste!

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

: 4
: 5 min
: 15 min
           
: 30 min

Καλοκαιρινή, γρήγορη και πολύ ελαφριά φριτάτα με μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες φλάσκες, τσακώνικες ή λευκές Σαντορίνης. Σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί, ραντισμένο με αρωματικό ελαιόλαδο.

Υλικά
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 30 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού κίμινο, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το αρωματικό ελαιόλαδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • φύλλα από ½ ματσάκι βασιλικό, πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τις μελιτζάνες. Τις κόβω σε μικρούς κύβους και τις βάζω σε ένα σουρωτήρι. Αλατίζω καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να αποβάλλουν την πικρίλα τους. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω την πάπρικα και το κίμινο και τα καβουρδίζω για 1 λεπτό. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Στίβω καλά τους κύβους της μελιτζάνας και τους προσθέτω στο τηγάνι. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν οι κύβοι της μελιτζάνας. Προσθέτω το σκόρδο και 1 λεπτό μετά ρίχνω τα αυγά. Ανακατεύω για 1-2 λεπτά για να απλώσουν στο τηγάνι, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 3 λεπτά.
  • Βήμα 3 Χρησιμοποιώντας ένα καπάκι ή ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζω την φριτάτα και ψήνω για 2 λεπτά ακόμη.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για το αρωματικό ελαιόλαδο. Ψήνω φέτες χωριάτικο ψωμί και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με λίγο χοντρό αλάτι και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια