destination taste!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 6-8
: 40 min
           
: 2 hr

Ανάλαφρο και βελούδινο τιραμισού που «κρύβει» την γλύκα των φρέσκων κερασιών. Διαλέξτε κεράσια ώριμα αλλά σκληρά γιατί με το βράσιμο υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν.

Υλικά
  • 500 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 200 ml πετιμέζι βιολογικό
  • 150 ml νερό
  • 30 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά, βιολογικά και όσο γίνεται πιο φρέσκα (τα βγάζω από το ψυγείο 30 λεπτά πριν)
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • άγλυκο κακάο, για το πασπάλισμα
  • λίγα φρέσκα κεράσια, για τη διακόσμηση
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα κεράσια: Σε μια κατσαρόλα βάζω τα κεράσια, το πετιμέζι και το νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζω για 5 λεπτά. Βγάζω τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και κρατάω το ζωμό σε ένα δεύτερο μπολ για να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζω τους κρόκους στον κάδο του μίξερ, προσθέτω την άχνη και χτυπάω μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω τα σποράκια της βανίλιας και μόλις σκορπίσουν στο μείγμα, σταματάω το μίξερ.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ βάζω το τυρί κρέμα και «δουλεύω» με το σύρμα για να αφρατέψει. Προσθέτω σταδιακά το μείγμα των αυγών και ανακατεύω απαλά για να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Βήμα 4 Καθαρίζω τον κάδο του μίξερ και ρίχνω τα ασπράδια. Τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτω την μαρέγκα στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, προσέχοντας να μη χαθεί ο όγκος της μαρέγκας. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Βήμα 5 Για τη συναρμολόγηση: Βάζω σε ένα μπολ το υγρό που έβρασα τα κεράσια και μουσκεύω εκεί λίγα μπισκότα σαβαγιάρ για 1-2 δευτερόλεπτα, και τα στρώνω σε μια παραλληλόγραμμη πιατέλα. Σκεπάζω τα μπισκότα με κορυφούλες κρέμας. Αδειάζω τα κρύα κεράσια επάνω στην κρέμα και τα στρώνω με απαλές κινήσεις. Σκεπάζω με μια δεύτερη σειρά μουσκεμένα μπισκότα και συνεχίζω με κρέμα, άλλη μια σειρά μπισκότα και τελειώνω με ένα στρώμα κρέμας.
  • Βήμα 6 Πασπαλίζω με κακάο και διακοσμώ με φρέσκα κεράσια. Αφήνω το τιραμισού για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρω.
 


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο