προορισμός…γεύση!

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 55 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τις γαρίδες

Για τη μαρινάδα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Μαρινάδα

  1. Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνω το ούζο, το μέλι, και τον μαραθόσπορο. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί.

Ζωμός

  1. Πλένω, σκουπίζω τις γαρίδες και τις καθαρίζω από τα κελύφη. Βγάζω από τις μισές τα κεφάλια και τις υπόλοιπες τις αφήνω με το κεφάλι. Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού (ή με μια οδοντογλυφίδα) τραβάω προσεκτικά και αφαιρώ το εντεράκι τους. Τις βάζω στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύω με τα χέρια για να βραχούν καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Σάλτσα

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζω το μισό ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρω σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω περίπου 500 ml νερό και αφήνω να βράσουν μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό.

  2. Ζεσταίνω ένα βαθύ αντικολλητικό γουόκ σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω την φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ούζο και το ζωμό από τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνω και βράζω μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να δέσει. Προσθέτω τη φέτα, την ρίγανη, τη σκόνη μαραθόσπορου και το μπαχάρι. Ανακατεύω, προσθέτω το πετιμέζι και αποσύρω από τη φωτιά.

Γαρίδες

  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο της μαρινάδας σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τις γαρίδες μαζί με την μαρινάδα και τις σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρω από τις φωτιά και τις σερβίρω αμέσως με την σάλτσα.

Keywords: γαριδες σαγανακι ουζο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Supreme

  1. manyrone

    Supreme