Καρπούζι, γλυκό του κουταλιού

proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 1 ώρα +15΄ 12 ώρες

 

Ένα πρωτότυπο και γευστικό γλυκό που θα σας κερδίσει. Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει όμως είναι το γεγονός ότι ενώ κατά το βρασμό θα περιμένατε να λιώσει το καρπούζι όχι μόνο δεν λιώνει αλλά και κρατάει ακέραια τη σάρκα του. Μου αρέσει να το σερβίρω με παγωτό καϊμάκι στο παριζιάνικο EVI EVANE και να τρελαίνονται οι φίλοι μου οι Γάλλοι. Όλοι μου ζητάνε τη συνταγή. Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια: δυστυχώς δεν μπορείτε να το κάνετε, το γλυκό αυτό γίνεται μόνο με Ελληνικά καρπούζια που είναι μελωμένα  από τον Ελληνικό ήλιο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 κιλό σάρκα από καρπούζι (χωρίς φλούδα)και χωρίς τα κουκούτσια
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα τριανταφυλάκια Μαρόκου (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από το μισό λεμόνι. Το άλλο μισό λεμόνι το κόβω σε φετούλες και τις φετούλες σε κομματάκια. Βάζω και τα κομματάκια λεμονιού στο μπολ με το καρπούζι. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω μια νύχτα στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου. Για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτω το ροδόνερο, τα αμύγδαλα και αν θέλουμε αποξηραμένα τριανταφυλάκια.