προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Rest Time 9 ώρα Total Time 9 ώρες 15 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για το παγωτό

Για τα σύκα

Εκτέλεση

Για τα σύκα

  1. Πλένω καλά τα σύκα και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζω τα σύκα, τη ζάχαρη και το νερό και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα σύκα. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για το παγωτό

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τον λοβό της βανίλιας στη μέση και αφαιρώ τα σποράκια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω με αργή ροή το καυτό γάλα (πετάω τον λοβό της βανίλιας) και αμέσως μετά το τυρί κρέμα. Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Το μεταφέρω σε μεταλλικό σκεύος και το βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζω το παγωτό από και το χτυπάω με το μίξερ χειρός να αφρατέψει και το επαναφέρω στην κατάψυξη για 1 ώρα ακόμη.

  3. Ξαναβγάζω το παγωτό, το χτυπάω και πάλι με το μίξερ και προσθέτω τα σύκα. Ανακατεύω απαλά να σκορπίσουν και βάζω και πάλι στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

Απάντηση